polské řezy čoko pim´s bez mouky - těm se nedá odolat
Potřebné ingredience
těsto: 8 bílků, špetka soli, 25 dkg cukru krupice, 6 žloutků, 10 dkg hrubě sekaných ořechů, 10 dkg kokosu, 5 dkg rozinek, 1PL kakaa, 1 prášek do pečiva
náplň: plechovka broskví (850ml), 2 vanilk. pudingy, 2 PL cukru krupice, 2 žloutky, 20 dkg másla
a dále: 2 balíčky piškotů čoko pim´s, trocha rumu, 1 želatina
Postup přípravy
Mezitím si připravíme náplň: sirup z broskví dolejeme do 500ml vodou, přidáme 2 PL cukru a dáme vařit. V dalších 200ml vody rozmícháme 2 van. pudingy a 2 žloutky a přidáme k vařícímu sirupu. Takže uvaříme 700ml hustého pudingu, který pak vychladíme. 20dkg másla vyšleháme a postupně přidáváme hustý puding. Na těsto dáme půlku náplně, poklademe piškoty čoko pim´s čokoládou dolů a můžeme pokapat rumem. Pak dáme druhou polovinu náplně, poklademe krájenými broskvemi a podle návodu připravíme želatinu. Hotový zákusek necháme odležet nejlépe přes noc.
Tyto slavnostní řezy mám od kamarádky, která je objevila v jednom polském časopise a pak po vyzkoušení předala recept mně. S řezy je sice trochu více práce, ale výsledek opravdu stojí zato. Tak chutné a osvěžující řezy určitě budou chutnat všem.
z bílků, soli a cukru vyšleháme sníh.
do sněhu pak zašleháme 6 žloutků a nakonec opatrně vmícháme ořechy, kokos, rozinky, kakao a prášek do pečiva. Dáme na peč. papír na vysoký plech a upečeme v předehřáté troubě na 170C cca 25min (aby se těsto nelepilo na špejli).
náplň: sirup z broskví dolejeme do 500ml vodou, přidáme 2 PL cukru a dáme vařit. V dalších 200ml vody rozmícháme 2 van. pudingy a 2 žloutky a přidáme k vařícímu sirupu.
Uvaříme hustý puding, který pak vychladíme. 20dkg másla vyšleháme a postupně přidáváme hustý puding, tím vznikne velice jemný krém.
Na těsto dáme půlku náplně, poklademe piškoty čoko pim´s čokoládou dolů a můžeme pokapat rumem. Piškoty by měly být blíže u sebe, řezy pak budou menší.
Pak dáme druhou polovinu náplně, poklademe krájenými broskvemi a podle návodu připravíme želatinu. Hotový zákusek necháme odležet nejlépe přes noc.
Tyto slavnostní řezy mám od kamarádky, která je objevila v jednom polském časopise. S řezy je sice trochu více práce, ale výsledek opravdu stojí zato. Tyto vláčné a osvěžující řezy budou určitě všem chutnat a určitě jim nikdo neodolá.
řezy je možné rozkrojit napůl, dát 1/4krému, pak broskve, opět těsto a na něj 1/4krému, piškoty čoko pim´s, zbytek krému, broskve a želatinu. Na ozdobení použijeme 2 šlehačky a 2 ztužovače. Váha dortu: 3,6kg
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé